Fysiotherapie

Fysiotherapie Nieuwlande

Snel weer in beweging!

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut helpt mensen die klachten hebben aan het houdings- of bewegingsapparaat. De fysiotherapeut behandelt individuele patiënten of groepen patiënten, in de praktijk maar ook aan huis als dit nodig is. De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, zwelling, beperkingen in de beweging, ademhalingsproblemen. De klachten kunnen zijn ontstaan na een ongeval, tijdens het sporten, door het uitvoeren van werkzaamheden of door veroudering. Na een vraaggesprek en een onderzoek zal het behandelplan samen met de patiënt worden opgesteld.


De behandelingen zijn gericht op het verhelpen van de stoornissen en beperkingen, het voorkomen van nieuwe klachten, maar ook het begeleiden en adviseren om met een beperking te leren leven en helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen. Binnen de fysiotherapie kunnen verschillende behandeltechnieken worden toegepast: oefentherapie, fysiotechnieken en massagetechnieken. De behandelingen kunnen verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van de bewegelijkheid, het versterken van de juiste spieren, het verbeteren van de stabiliteit en balans, het verbeteren van de houding en het aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken


In het sub-menu kunt u zien welke behandelmethoden Fysiotherapie Nieuwlande in huis heeft. Afhankelijk van uw klacht wordt er samen met u gekeken welke behandelmethode of welke behandelvorm bij u en uw klachten past.


Lid van het KNGF

Ingeschreven bij Kamer van Koophandel te Meppel: K.v.K Nummer: 01145717

Fysiotherapie Nieuwlande © 2013