DTF of Verwijzing

DTF of verwijzing


Bij Fysiotherapie Nieuwlande - Hoogeveen kunt u zowel met als zonder verwzijzing terecht. In bepaalde gevallen is een verwijzing noodzakelijk. 


DTF- Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk om rechtstreeks naar een fysiotherapeut te gaan als u klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat. U heeft geen verwijzing van de huisarts of een specialist meer nodig.


Als u zonder verwijzing een afspraak maakt bij een fysiotherapeut wordt er een screening gedaan  om vast te stellen of u met uw klacht bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Indien het nodig is zal de fysiotherapeut u verwijzen naar de huisarts of een andere specialist. De huisarts blijft een centrale rol spelen.


Doe de DTF-CHECK, om erachter te komen of het verstandig is om eerst contact met uw (huis)arts op te nemen.


Verwijzing

Ook met een verwijzing kunt u nog prima terecht bij de fysiotherapeut. Een verwijzing kan wel schelen in de vergoeding en is in sommige gevallen verplicht. In geval van behandeling aan huis of bij een Chronische aandoening, die op de lijst staat die door minister Borst is samengesteld, moet er een verwijzing van de huisarts of specialist aanwezig zijn.


Een verwijzing is noodzakelijk, wanneer je jonger dan 18 jaar bent, behandeling aan huis noodzakelijk is en wanneer het een chronische indicatie volgens de 'Lijst Borst' is.