Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Vanaf nu bieden wij binnen onze praktijk voor fysiotherapie, ook kinderfysiotherapie aan. Let op: betreffende kinderfysiotherapeut i.o., Iris. Mogelijke behandelindicaties die vanaf heden in de praktijk gezien kunnen worden:


Baby’s

·      Voorkeurshouding en/of een afgeplatte schedel

·      Vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling

·      Gespannen, veel overstrekken of juist heel slap

·      Billenschuiven

·      Prematuriteit en/of dysmaturiteit


Peuters

·      Een vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling

·      Meer dan gemiddeld struikelen of vallen

·      Een afwijkend looppatroon

·      Angstig zijn bij op- en afstappen of bij klimmen en klauteren

·      Hersenbeschadiging of spierziekte


Kinderen vanaf 4-18 jaar

·      Een afwijkend looppatroon

·      Een vertraagde of afwijkende motorische ontwikkeling

·      Schrijfproblemen

·      Houdingsproblemen

·      Conditie- en krachtsproblemen

·      Hypermobiliteit of spierziekte

·      C- of S- scoliose


Onze werkwijze

Tijdens het eerste bezoek probeert de kinderfysiotherapeut via onderzoeken en testen een volledig beeld te krijgen van het motorisch niveau van het kind. Ook verzamelt zij, indien nodig en met toestemming van u, informatie bij u als ouders/verzorgers, leerkrachten, huisarts, en andere betrokkenen over hoe het kind zich in verschillende situaties gedraagt. Daarna bespreekt de kinderfysiotherapeut de uitkomsten en stelt een behandelplan op. De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind, met als doel dat het kind beter functioneert in zijn dagelijks leven.


Aan huis

De behandeling van baby’s of kinderen vindt plaats in de praktijk, maar indien nodig kan er ook aan huis behandeld worden.


Behandeling op school

De kinderfysiotherapeuten behandelen ook kinderen met fijn motorische problemen, waaronder schrijfproblemen. De behandeling kan indien gewenst op school gegeven worden. (wanneer dit mogelijk zal zijn bij ons, zal dit hier aangegeven worden, dit is op dit moment nog niet mogelijk.)


Verwijzing/ Direct Toegang Fysiotherapie

Behandeling van kinderen en jongeren vindt altijd plaats op verwijzing van een (huis)arts. Uw kind kan naar ons verwezen worden door een huisarts, consultatiebureau of een specialist.

  

Vergoeding bij kinderfysiotherapie

18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Daarna komen de behandelingen uit de aanvullende verzekering, wanneer het kind bijgeschreven is op de polis van een ouder/verzorger met een aanvullende verzekering. Vergoeding is dan conform de voorwaarden van deze polis.


De behandelingen komen niet ten laste van uw eigen risico.